Vanaf 515,00 € per persoon/boeking Let op, voor deze week kun je je nog niet of niet meer aanmelden, neem aub contact met ons op voor alternatieve opties. Bekijk details

Alpineweek

Omschrijving

Grossglockner en Lienzer Dolomiten, Oostenrijk

De alpine cursusweek van Crux is bedoeld voor zelfstandige sportklimmers met ruime klim-ervaring die aan de slag willen in alpine terrein. Een "cross-over" voor zelfstandige sportklimmers.

De cursus voorziet in een technische aanvulling te geven op geleerde sportklimtechnieken, zodat er een bredere basis onstaat om als klimfanaat ook eens de alpen op te zoeken. In vergelijking met de niveau indeling van de NKBV worden inhoudelijke kennis en vaardigheden tot en met niveau C3 aangeboden. Daarbij geldt natuurlijk wel dat je in praktijk de nodige ervaring nog mist in het alpine terrein. Niet na de cursus de eerste de beste noordwand induiken dus, maar weloverwogen keuzes maken ten aanzien van de opbouw van je florisante alpine carriere...

Onderdelen in het programma zijn o.a. tochtenplanning, gletsjertochten, ijsklimmen, meerdere touwlengtes in alpine terrein, tussen zekeringen plaatsen , standplaatsbouw, weersinterpretatie, kaart en kompas, alpine gevaren en reddingstechnieken. Dit alles wordt ondersteund door avondlessen in de berghut.

De gebieden waarin de cursus wordt gegeven zijn het vergletsjerde Grossglockner gebied en de Lienzer Dolomieten, een alpine rotsklimgebied met een ruime keuze aan meerdere touwlengtes waarbij het leggen van tussenzekeringen en standplaatsbouw erg belangrijk is.

De 8-daagse cursus wordt begeleid door een Nederlandse bergsportinstructeur en een lokale berggids.

Voeg toe aan reservering
Resultaten 1 - 1 van 1